Sutra u Subotici Prvenstvo Srbije na veslačkim ergometrima

Subotica će sutra, u nedelju 13. marta, prvi put biti domaćin Prvenstva Srbije na veslačkim ergometrima, a ovo takmičenje u Hali sportova zajednički organizuju Veslački savez Srbije i Veslački klub Palić. Na njemu će nastupiti aktivni takmičari iz svih veslačkih klubova i sportsko veslačkih udruženja iz Srbije, zatim studenti nekoliko civilnih i vojnog univerziteta, kao i veterani i rekreativci koji treniraju na ergometrima.

PS ergometri 2022

Takmičenje će okupiti između 400 i 500 učesnika, a početak je planiran za 10.00 časova. Trke na ergometrima će se odvijati do 16.00 časova uz prateći program koji je obezbedio domaćin takmičenja. Na državnom prvenstvu će nastupiti veslači i veslačice koji su bili učesnici prošlogodišnjih olimpijskih igara u Tokiju, zatim članovi veslačke reprezentacije Srbije i sve kategorije sportista - buduće nade srpskog i svetskog veslanja. Ovo je ujedno provera utreniranosti veslača i veslačica Srbije pred početak takmičarske sezone koja se otvara upravo ovim državnim prvenstvom, a regularnost takmičenja pratiće Sudijska komisija Veslačkog saveza Srbije. Sve je spremno za početak ovog državnog prvenstva, a domaćini imaju želju da održavanje ergometrijade u Subotici postane tradicija te da, zbog povoljnog geografskog položaja ovog grada i dobrih uslova koje pruža Hala sportova u Subotici, to ubuduće bude otvoreno prvenstvo na kojem će nastupiti i veslački klubovi iz drugih država regiona. 

Organizaciji Prvenstva Srbije na ergometrima podršku i pomoć su pružili Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice, Gradska organizacija Crvenog krsta, Dom zdravlja u Subotici i Omi Co, a ove godine učesnicima će se obratiti i poželeti im sreću na takmičenju: Nataša Aleksić, članica Gradskog veća u Subotici zadužena za omladinu i sport, kao i naš proslavljeni sportista, osvajač olimpijskog zlata, svetski šampion u rvanju u grčko-rimskom stilu i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek. Himnu Republike Srbije izvešće učenice Muzičke škole iz Subotice uz pratnju profesorke dok će u pauzama između trka učesnike i publiku zabavljati subotički disk-džokeji.