Velika podrška Veslačkom savezu Srbije i srpskom veslanju

Pošta Srbije i Srbijagas podržali Svetski kup u veslanju 2022. i Svetsko prvenstvo 2023.

veslanje

Foto: VSS

Zbog nedolaska nekih predstavnika klubova na vanrednu sednicu Skupštine Veslačkog saveza Srbije nije bilo kvoruma i Skupština nije održana kada je bilo planirano, 19. januara 2022. godine.

U ime prisutnih predstavnika veslačkih klubova Smederevo, Palić, Crvena Zvezda, Grafičar, Beogradski univerzitet, Vlajko, Zreneks, Galeb, Srebrno jezero i Jezava, predsednik Saveza g-din Miljan Popović je pozdraviio goste Veslačkog saveza Srbije, g. Zorana Đorđevića, Generalnog direktora JP PTT Srbija i g. Zorana Jovanovića, savetnika u Gradskom sekretarijatu za sport.

U prijatnoj atmosferi od gospodina Zorana Đorđevića najavljena je saradnja JP PTT Srbija i JP Srbijagas sa Veslačkim savezom Srbije u organizaciji Svetskog kupa u veslanju 2022. i Svetskog prvenstva u veslanju 2023, dok je g. Jovanović, generalni direktor Univerzijade 2009, ponudio nesebičnu podršku u organizaciji navedenih takmičenja, što je sa zadovoljstvom pozdravljeno.

Veslački savez Srbije nastavlja rad na organizaciji Svetskog kupa i Svetskog prvenstva, koji će uz pomoć i podršku g. Đorđevića, Pošte Srbije, Srbijagasa i stručnog tima g. Jovanovića, obezbediti vrhunski kvalitet  predstojećih međunarodnih veslačkih takmičenja u Beogradu i prikazati Republiku Srbiju i srpsko veslanje u najboljem svetlu.