Srpski juniori i kadeti briljirali na pripremama u Kotoru

Druge pripreme koje je organizovao Veslački savez Srbije, a po programu selektora za juniore i kadete Aleksandra Ivkovića, završene su u ponedeljak u Kotoru. Više od dve nedelje budućnost srpskog veslanja se pripremala za izazovnu sezonu pred nama, a po završetku boravka u Crnoj Gori bilo je dosta razloga za zadovoljstvo.

veslanje

Pripreme srpskih juniora i kadeta u Kotoru (Foto: VSS)

Kao i prethodne, slobodno možemo reći dve sezone, sve što rade sportisti širom sveta ograničeno je pandemijom kovida-19, ali uz poštovanje svih epidemioloških mera razloga za zabrinutost nije bilo.

- Pripreme su zbog situacije sa koronavirusom i odlukom Vlade Crne Gore morale da budu organizovane od 1. do 17. januara, a jedan od uslova bio je i da se sportisti prevezu autobusom koji je iznajmljen za potrebe veslačke reprezentacije. Sve je odrađeno po planu i programu, po kojem su radili veslači i veslačice svih naših klubova, kako onih koji su bili u Kotoru, tako i takmičara Galeba, Pirota, Zreneksa, Begeja, SVU Pobednika, SVU Vlajka i Srebrnog jezera - istakao je selektor naših juniora i kadeta Aleksandar Ivković.

veslanje

Foto: VSS

U Crnoj Gori pripremao se znatan broj sportista, koji je radom i zalaganjem opravdao očekivanja stručnog štaba, možda ih čak delimično i premašio.

- Pripremama je prisustvovalo 26 veslača iz šest klubova, kao i tri trenera. Sami vremenski uslovi su dozvolili više treninga na vodi i tom prilikom smo uspeli da probamo neke od ekipa, što se pokazalo veoma perspektivnim. Ispunjen je pun obim treninga i urađeni su svi test treninzi, na kojima su postignuti najbolji rezultati najvećeg broja sportista koji su prisustvovali januarskim pripremama. Postignuti rezultati na ergometrima su u rangu naših najboljih juniora i kadeta,  koji su postizali vrlo visoke rezultate na najvišim takmičenjima, a samim tim i vredni svake pažnje. Takve rezultate postizale su generacije Miloša Vasića, Radoja Đerića - dakle osvajača medalja i učesnika olimpijskih igara - istakao je Ivković.

veslanje

Foto: VSS

Uz našeg selektora, brigu o sportistima u Kotoru vodila su još dvojica trenera - Luka Đorđević i Stevan Stojanović.

- Osim odličnih rezultata, moram da pohvalim sjajnu i radnu atmosferu među trenerima i sportistima tokom celih priprema. Zbog svega bih i same pripreme ocenio kao vrlo uspešne, naročito jer nam ostvareni rezultati jasno pokazuju da u perspektivi imamo razlog da očekujemo i borbu za najviše plasmane - zaključio je Aleksandar Ivković.

veslanje

Foto: VSS

Za kraj, treba istaći da su pripremama u Crnoj Gori prisustvovali senior Nikola Kolarević (Grafičar), juniori Matija Rajković (Grafičar), Vuk Mudrinić (Danubius), Predrag Cvetković (C. zvezda), Zoran Bosnić (Grafičar), Viktor Popović (C. zvezda),Vukašin Vujanović (Smederevo), Nemanja Kesić (Danubius), Nemanja Badrljica (Tamiš) Ognjen Srebrić (Grafičar), Filip Milanović (C. zvezda), juniorke Sofija Kocanović (C. zvezda), Milka Zdjelar (Smederevo), Marija Jakovljević (Danubius), Milica Mladenović (Smederevo), Isidora Đurović (C. zvezda), kadeti Lazar Živanović (Smederevo), Marko Marić (Danubius), Sergej Čipak (Palić), Marko Jančikin (Tamiš), Jovan Marinković (Smederevo), Ognjen Dobrić (Grafičar), Milan Cvetković (C. zvezda), Bogdan Đurković (C. zvezda) i kadetkinje Sara Knežević (Grafičar) i Jovana Vučić (Smederevo).

veslanje
Srpska veslačka ekspedicija u Kotoru (Foto: VSS)