Održana Novosadska daljinska regata, završeni Omladinska liga i Kup Srbije

Takmičenjem u Novom Sadu protekle subote, Novosadskom daljinskom regatom, spuštena je zavesa na takmičarski deo veslačke sezone. Uz učešće 150 veslača i veslačica ujedno je održano i poslednje kolo Omladinske lige Srbije, a na kraju su proglašeni i ukupni pobednici.

veslanje

Žestoki okršaji viđeni su u Novom Sadu prošle subote (Foto: VK Danubius 1885)

Regatu u Novom Sadu organizovali su VK Danubius 1885 i Veslački savez Srbije, a opšti je utisak da je sve proteklo u najboljem redu i da je sezona završena na najbolji mogući način.

- Takmičenje je proteklo bez problema, uz odlične uslove za trkanje i što se tiče Dunava, i saobraćaja na Dunavu, i vremena. Zato je 150 veslača i veslačica moglo da pruži maksimum na Novosadskoj daljinskoj regati, a i u šestom, poslednjem kolu Omladinske lige Srbije. Takmičari koji su se borili za medalje bili su iz 11 klubova, a 39 posada veslalo je u sedam disciplina. U okviru Omladinske lige, u trci četveraca za kadetkinje, pobednicama - veslačicama Partizana - uručen je i memorijalni pehar Katarina Kunović. Po završetku Daljinske regate proglasili smo i pobednike u Omladinskoj ligi - Crvenu zvezdu, kao i u Kupu Srbije - Partizan, čime smo praktično stavili tačku na ovu veslačku sezonu u našoj zemlji - istakao je u ime organizatora Danilo Lučić, trener u VK Danubius 1885, ujedno i član Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije.

veslanje

Foto: VK Danubius 1885

Što se tiče Omladinske lige, iza Crvene zvezde su se plasirali Danubius i Partizan. Takođe, kao što je već pomenuto, Partizan je pobedio u Kupu Srbije, dok su iza njega bili Danubius i Smederevo.

Ovde možete da pogledate sve plasmane sa Novosadske daljinske regate


TABELA - Omladinska liga Srbije 2021.

 

TABELA - Kup Srbije 2021.