Sportski savez Srbije ugostio čelnike Veslačkog saveza Srbije

Čelnici Veslačkog saveza Srbije bili su danas gosti Sportskog saveza Srbije, a na sastanku koji je bio izuzetno konstruktivan razgovarano je o rezultatima naših veslača i veslačica ove sezone, razmenjene su ideje o kategorizaciji sportista, a razmatrani su i planovi koje naš Savez ima za budući period, s posebnim osvrtom na najznačajnija takmičenja u veslačkom sportu.

Čelnici VSS na sastanku u SSS

Čelnici Sportskog saveza Srbije ugostili kolege iz Veslačkog saveza Srbije (Foto: VSS)

Naime, sledeća godina je i te kako bitna za veslački sport u Srbiji jer će Beograd u maju biti domaćin Svetskog kupa u veslanju, a još veći izazov biće u 2023. godini, kada će u septembru, takođe u Beogradu na Savskom jezeru, biti održano Svetsko prvenstvo u veslanju koje već sada budi veliku zainteresovanost veslačkog sveta jer će to ujedno biti kvalifikaciona regata za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Na sastanku koji je održan u Sportskom savezu Srbije (SSS), predstavnici Veslačkog saveza Srbije (VSS) upoznali su predsednika SSS Davora Štefaneka, generalnog sekretara Gorana Markovića i savetnika u SSS Miloša Markovića, sa aktivnostima u veslačkom sportu u Srbiji, ovogodišnjim rezultatima i planovima VSS do kraja ove i u narednim godinama. Najviše se razgovaralo o velikim projektima kao što su organizacija Svetskog kupa 2022. godine i Svetskog prvenstva u veslanju 2023. godine na Adi Ciganliji u Beogradu, zatim o aktivnostima veslačke reprezentacije, kao i o brizi i podršci Saveza veslačkim klubovima. Predstavnici VSS su izrazili želju da Davor Štefanek bude član Organizacionog odbora Svetskog kupa i Svetskog prvenstva i da ugledom i autoritetom koji uživa u sportu doprinese kvalitetnoj organizaciji ova dva svetska događaja, što je predsednik SSS sa zadovoljstvom i prihvatio.

Na sastanku u Sportskom savezu Srbije razgovaralo se i o nekim mogućim inicijativama i predlozima koje su izneli predstavnici VSS kada je u pitanju kategorizacija sportista sa posebnim akcentom na mlađe seniore i zajednički je zaključeno da dobrih ideja na ovu temu ima i da bi na tome vredelo nastaviti da se radi kako bi se došlo do kvalitetnog predloga sa kojim bi se izašlo pred Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Na kraju sastanka koji je protekao u prijateljskoj i izuzetno prijatnoj sportskoj atmosferi, predstavnici SSS su poručili Veslačkom savezu Srbije, a preko tog granskog saveza i svim veslačima i veslačicama, da su vrata Sportskog saveza Srbije uvek širom otvorena kako za sportiste tako i za predstavnike njihovog saveza, a naročito za kvalitetne predloge, ideje i inicijative koje mogu da doprinesu razvoju sporta u Srbiji. Predsednik Izvršnog odbora Dušan Kovačević, generalni sekretar Vladimir Antić i tehnički sekretar VSS Ivica Mršulja, pozvali su rukovodstvo Sportskog saveza Srbije da poseti VSS i najavili da će veslači uzeti učešće u Sajmu sporta koji će se ove godine u septembru održati na Adi Ciganliji, istovremeno kada i Prvenstvo Srbije u veslanju.