Budućnost Srbije veslala u Zrenjaninu

Najbolji srpski veslači i veslačice u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji takmičili su se nedavno u Zrenjaninu u okviru petog kola Omladinske lige Srbije. Bila je ovo još jedna prilika da treneri, ali i stručni štab reprezentacije, steknu uvid u formu naših najmlađih takmičara pred izazove koji ih očekuju u nastavku sezone.

veslanje

(Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Organizatori takmičenja koje je održano 14. avgusta na Peskari u Zrenjaninu bili su Veslački savez Srbije i Veslački klub Begej 1883 iz ovog grada. Na regati 5. kola Olmladinske lige Srbije učestvovalo je deset naših klubova, a za medalje se borilo oko 100 pionira i pionirki, odnosno kadeta i kadetkinja, koji su veslali u 78 posada u 15 veslačkih disciplina.

Ukupno posmatrano, na ovoj regati su najviše bodova osvojili Danubius 1885 (32 boda), Partizan (29), Palić (17,5), Crvena Zvezda (15) i Pobednik (14,5). Kada je reč o kategorijama, u kadetskoj konkurenciji bolji od ostalih su bili Partizan (22 boda), Danubius 1885 (15), Pobednik (12,5), Begej 1883 (12) i Palić (11,5), dok su u konkurenciji pionira do najviše bodova došli Danubius 1885 (17 bodova), Crvena Zvezda (15), Partizan (7), Čurug (7) i Palić (6).

- Ovo takmičenje je značajno za sve omladince veslače u Srbiji jer upravo među njima je možda, da tako kažemo, neka buduća olimpijska zvezda kada je u pitanju ovaj sport. Videli smo da je ovde bilo izuzetno kvalitetnih pionira i kadeta iz deset veslačkih klubova iz Srbije i svakako da će sada koordinatori mlađih selekcija moći od ovih takmičara koji su ovde pokazali dobre rezultate da izdvoje neke i da im se u budućnosti više posvete - istakao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Vladimir Antić.