Četverac bez kormilara šesti u B finalu na Svetskom prvenstvu za juniore u Plovdivu

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom prvenstvu za juniore u Plovdivu Srbiju je predstavljala jedna posada - četverac bez kormilara, koji je u B finalu trku završio kao šesti, što znači da su naši momci zauzeli 12. poziciju u ukupnom plasmanu na planetarnoj smotri najboljih juniora.

juniorski čeverac bez kormilara na sp u plovdivu

Četverac bez kormilara bio šesti u B finalu (Foto: Ivana Vlahović)

Favorizovane posade Danske, SAD i Poljske u startu su se izdvojile od ostalih rivala, samo je na kraju poredak bio drugačiji, pošto su Poljaci kroz cilj prošli kao prvi, Danci kao drugi, a Amerikanci kao treći. Naša posada, koju čine Luka Delić, Strahinja Pavišić, Nemanja Luledžija i Matija Rajković, nije uspela da uhvati priključak sa vodećima od početka trke, što je na kraju bilo dovoljno za šesto mesto.

Da podsetimo, Srbiju su na ovom takmičenju predstavljale dve posade - juče je svoj nastup na SP za juniore završio i naš četverac skul, u kojem su Dejan Jezdimirović, Predrag Cvetković, Marko Stefanović i Viktor Popović osvojili prvo mesto u C finalu, odnosno 13. u ukupnom plasmanu na prvenstvu sveta.

Rezultati B finala, četverac bez kormilara: 1. Poljska 6:10,23 minuta, 2. Danska 6:12,35, 3. SAD 6:15,21, 4. Hrvatska, 6:17,98, 5. Ukrajina 6:19,53, 6. Srbija 6:25,47.