Srpski četverac skul dominirao u C finalu Svetskog prvenstva za juniore

Naš četverac skul u kojem veslaju Dejan Jezdimirović, Predrag Cvetković, Marko Stefanović i Viktor Popović, osvojio je danas prvo mesto u C finalu Svetskog prvenstva za juniore u Plovdivu, što znači da je u ukupnom plasmanu zauzeo 13. mesto na takmičenju u Bugarskoj.

četverac skul na SP za juniore u Plovidvu

Članovi našeg juniorskog četverca skul Svetsko prvenstvo završili su pobedom (Foto: Ivana Vlahović) 

Tokom cele trke srpski veslači su dominirali stazom, bili su prvi i na prvom prolazu, na 500 metara - kada ih je koliko-toliko pratila posada Mađarske - a i u nastavku su uvećavali i održavali prednost, dovoljno da liniju cilja prođu prvi, ne dozvolivši nikome da ih ugrozi do samog finiša.

Pobedom u C finalu Jezdimirović, Cvetković, Stefanović i Popović su završili takmičenje na ovogodišnjem prvenstvu sveta, ali to nije kraj nastupima srpskih posada na regatnoj stazi u Plovdivu. Naš četverac bez kormilara, u kojem veslaju Luka Delić, Strahinja Pavišić, Nemanja Luledžija i Matija Rajković, sutra bi trebalo da se takmiči u B finalu, za plasman od 6. do 12. mesta.

Rezultati C finala, četverac skul: 1. Srbija 6:03,83 minuta, 2. Mađarska 6:05,86, 3. SAD 6:06,19, 4. Egipat 6:08,77, 5. Holadnija 6:11,27, 6. Hrvatska 6:18,14.