Četverac bez kormilara u repesažu SP za juniore, četverac skul bez polufinala

Na Svetskom prvenstvu za juniore u Plovdivu danas su na stazu izašle obe posade koje nas predstavljaju na takmičenju u Bugarskoj. Najpre je četverac bez kormilara veslao svoju prvu trku u kvalifikacijama, a potom je četverac skul u najuzbudljivijoj trci dana pokušao da kroz repesaž stigne do polufinala.

četverac bez kormilara SP za juniore u Plovdivu

Srpski juniorski četverac bez kormilara veslaće u repesažu Svetskog prvenstva (Foto: VSS)

Kad je reč o kvalifikacijama, naš četverac u kojem veslaju Luka Delić, Strahinja Pavišić, Nemanja Luledžija i Matija Rajković, zauzeo je šesto mesto u svojoj grupi. Iz te trke plasman direktno u A finale bio je obezbeđen samo za prvoplasiranu posadu, tako da su u borbu za medalje prošli ubedljivi Španci, dok su uz naše momke u repesaž otišli i čamci Italije, Švajcarske, Nemačke i Hrvatske.

U repesažu četveraca skul u kojem su veslali naši Dejan Jezdimirović, Predrag Cvetković, Marko Stefanović i Viktor Popović, viđena je trka dana, u kojoj su tri prvoplasirane posade kroz cilj prošle u razmaku od 67 stotinki. Naši momci su vodili veći deo trke, ali su ih u finišu pretekli Ukrajinci i Bugari. Kako je mesta u polufinalu bilo samo za dve najbrže posade, treće mesto za srpski četverac skul značio je i plasman u trku u kojoj će se odlučivati o učešću u C, odnosno D finalu.

Rezultati kvalifikacija, četverac bez kormilara - druga grupa: 1. Španija 6:02,79 minuta, 2. Italija 6:08,32, 3. Švajcarska 6:17,69, 4. Nemačka 6:27,01, 5. Hrvatska 6:34,75, 6. Srbija 6:39,40.

Rezultati repesaža, četverac skul - prva grupa: 1. Ukrajina 5:59,16, 2. Bugarska 5:59,22, 3. Srbija 5:59,83, 4. Mađarska 6:05,44.