Počelo Svetsko prvenstvo za juniore, četverac skul u repesažu

Danas je u Plovdivu počelo Svetsko prvenstvo za juniore, na kojem Srbiju predstavljaju dve posade u muškoj konkurenciji - četverac skul i četverac bez kormilara. Naši momci su u Bugarskoj uz trenera Gorana Todorovića i koordinatora juniorskih selekcija Miloša Čudića, a prvog dana takmičenja na regatnu stazu izašao je naš četverac skul.

juniorski čeverac skul na sp u plovdivu

Juniorski četverac skul prvi izašao na regatnu stazu na Svetskom prvenstvu (Foto: VSS)

- Posada u sastavu Dejan Jezdimirović, Predrag Cvetković, Marko Stefanović i Viktor Popović danas je veslala u Plovdivu. Momci su osvojili treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a u neizvesnoj završnici, sekund ispred nas je bila posada Irske. Iz kvalifikacija je samo pobednik išao direktno u polufinale, tako da četverac skul sutra očekuje nova trka. U toj trci ćemo se boriti za jedno od prva dva mesta, koja obezbeđuju plasman u polufinale Svetskog prvenstva - istakao je Miloš Čudić.

Sutra će na stazu izaći i naša druga posada koja je u Plovdivu, uz prilično težak zadatak za plasman u borbu za medalje.

- Očekuju nas kvalifikacije u četvercu bez kormilara, gde će boje Srbije braniti Luka Delić, Strahinja Pavišić, Nemanja Luledžija i Matija Rajković. Samo pobednici iz dve kvalifikacione grupe plasiraće se direktno u finale, dok ostale posade idu u repesaž - zaključio je Čudić.

Što se tiče četverca skul, oni će u svom repesažu veslati protiv posada Ukrajine, Bugarske i Mađarske, a kao što je pomenuto, plasman u polufinale obezbeđen je za dve najbrže posade.

Rezultati kvalifikacija, četverac skul - 3. grupa: 1. Češka 5:58,27 minuta, 2. Irska 6:05,44, 3. Srbija 6:06,59, 4. Kanada 6:21,20, 5. Estonija 6:24,49.