Čelnici Veslačkog saveza Srbije čestitali Vasiću i Mačkoviću zbog uspeha na Olimpijskim igrama

Posle osvajanja petog mesta u finalu dvojaca bez kormilara, Milošu Vasiću i Martinu Mačkoviću čestitali su i čelnici Veslačkog saveza Srbije, predsednik Saveza Miljan Popović i predsednik Izvršnog odbora VSS Dušan Kovačević, koji nisu krili oduševljenje sjajnim nastupom naših momaka, ali i Jovane Arsić, na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Miljan Popović i Dušan Kovačević

Miljan Popović (Foto: VSS)

- Čestitam našim reprezentativcima Milošu Vasiću i Martinu Mačkoviću na ostvarenom rezultatu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srbija je nakon 17 godina ponovo imala veslačku posadu u finalu Olimpijskih igara i rezultat koji je postigao naš dvojac je za svako poštovanje i zahvalnost. I dalje navijamo za Jovanu Arsić, kojoj želimo mnogo uspeha u sutrašnjoj trci i što bolji plasman u C finalu. Veslački savez Srbije će uvek biti uz naše veslače i veslačice, i kao i do sada, oni će imati bezrezervnu podršku svake vrste od svog Saveza - poručio je Miljan Popović, predsednik Veslačkog saveza Srbije.

Dušan Kovačević

Dušan Kovačević (Foto: VSS)

I predsednik IO VSS je pohvalio izdanja Vasića i Mačkovića, pozivajući javnost da sutra navija za Jovanu u njenoj poslednjoj trci na ovim Olimpijskim igrama.

- Rezultat koji je postigao naš dvojac, Martin Mačković i Miloš Vasić, je za svaku pohvalu. Upućujem čestitke Martinu i Milošu uz želju da nastave uporno da treniraju, postižu izvanredne rezultate i osvajaju medalje na ponos svih nas u Srbiji. Kao što smo mi ponosni na naše veslače, iskreno verujem da isti ponos deli cela Srbija. Veslački savez Srbije je sve svoje finansijske i ljudske kapacitete u prethodnim mesecima usmerio na naše olimpijce i omogućio im da imaju sve što je potrebno za treniranje i pripreme. Ovakva podrška će biti i ubuduće. I ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na podršci koju su pružili Veslačkom savezu Srbije i našim sportistima u trenucima kada nam je podrška bila napotrebnija. Danas ćemo sve misli usmeriti na Jovanu Arsić kojoj je naša podrška u sutrašnjem C finalu i te kako potrebna - izjavio je Dušan Kovačević, predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije