Arsićeva dobila rivalke za sutrašnje četvrtfinale Olimpijskih igara

Posle pomeranja trka koje su bile zakazane za ponedeljak, zbog loših vremenskih uslova koje organizatori Olimpijskih igara očekuju 26. jula, naša Jovana Arsić će u četvrtfinalu ženskog skifa veslati dan ranije, u nedelju 25. jula.

Jovana Arsić

Jovana Arsić (Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Po trenutnom rasporedu, Jovana će veslati u prvoj četvrtfinalnoj grupi, koja je na programu sutra od 4.00 časa po našem vremenu. Posle repesaža određen je i sastav sve četiri četvrtfinalne grupe u ženskom skifu, a naša veslačica će se za plasman u polufinale boriti protiv takmičarki iz Irske, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Hong Konga i Paragvaja.

Prolaz među 12 najboljih biće obezbeđen za tri najbrža čamca, dok će preostale posade kasnije veslati u trkama u kojima će biti određen plasman od 13. do 24. mesta. Jovana Arsić (28) će na osvojim prvim Olimpijskim igrama imati težak zadatak u četvrtfinalnoj grupi u kojoj veslaju favorizovana Irkinja Sanita Puspure (39), učesnica OI 2012. i 2016, dvostruka svetska i evropska prvakinja u skifu, Amerikanka Kara Koler (30), bronzana sa OI 2012. u četverac skulu i bronzana sa poslednjeg SP u skifu, kao i Kineskinja Jen Đang (32) učesnica olimpijskog finala 2016. u četverac skulu i pobednica B finala u skifu na poslednjem Svetskom prvenstvu.