Jovana Arsić prva takmičarka iz Srbije koja će nastupiti na OI u Japanu

Sutra je od 13 časova na programu svečano otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju, mada su prva takmičenja već počela. I u veslanju će prve trke biti održane pre te svečanosti, a čast da prva brani boje Srbije na OI od svih naših takmičara imaće upravo veslačica Jovana Arsić, koja će u kvalifikacijama u skifu izaći na regatnu stazu u 3.20 časova ujutru po našem vremenu.

Jovana Arsić

Jovana Arsić (Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Poznato je da će Jovana startovati u poslednjoj, šestoj kvalifikacionoj grupi, u kojoj će se uz nju takmičiti još četiri veslačice, reprezentativke Holandije, Novog Zelanda, Kineskog Tajpeja i Koreje. Arsićeva će veslati u trećoj stazi, a po programu Olimpijskih igara, tri najbrža čamca imaju obezbeđen plasman u četvrtfinale, dok će četvrtoplasirana i petoplasirana takmičarka ići u repesaž.

Da podsetimo, konkurencija u ženskom skifu je najjača od svih veslačkih disciplina u Tokiju, jer će se za medalje boriti predstavnice čak 32 zemlje.

Osim Arsićeve, Srbiju u veslanju na OI predstavlja i dvojac bez kormilara, u kojem veslaju Miloš Vasić i Martin Mačković. Njihova kvalifikaciona trka na programu je u subotu, 24. jula. Oni će u prvoj od tri kvalifikacione grupe veslati protiv reprezentacija Južne Afrike, Holandije, Rumunije i Španije.