Miloš Vasić pozitivan na COVID-19 po sletanju u Tokio

Veslački tim Srbije koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju sleteo je danas na aerodrom Haneda u Tokiju, odakle je trebalo da nastavi putovanje ka Tojami, gde je predviđeno da se priprema za početak OI.

Miloš Vasić

Miloš Vasić (Foto: Arhiva VSS)

Kako je saopštio Olimpijski komitet Srbije, nakon obavljenih obaveznih antigenskih testiranja na aerodromu konstatovano je da je veslač Miloš Vasić pozitivan na virus COVID-19.

Veslački tim Srbije, koji čine trener Nikola Stojić i takmičari Jovana Arsić, Martin Mačković i Miloš Vasić, prethodno je testiran u Atini 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan i dobili su negativne rezultate na prisustvo virusa COVID-19.

Miloš Vasić trenutno nema simptome zaraze virusom i oseća se dobro, kao i svi ostali članovi ekspedicije veslačkog tima Srbije.

Prema protokolima Organizacionog komiteta Tokio 2020 i Vlade Japana, Miloš Vasić će biti u karantinu narednih 7 dana, nakon čega će biti testiran i ukoliko na dva uzastopna testa bude negativan na prisustvo virusa COVID-19, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

Takođe, ukoliko niko iz ekspedicije veslačkog tima Srbije ne ispolji simptome zaraze virusom COVID-19, biće im dozvoljeno da nastave put ka Tojami u kojoj je predviđeno da se obave završne pripreme pred Olimpijske igre.