Olimpijske posade Srbije otputovale u Japan

Olimpijske posade koje će predstavljati Srbiju na najvećem planetarnom takmičenju ove sezone u Tokiju otputovale su iz Grčke u Japan. Posle dve nedelje priprema u Atini, Miloš Vasić, Martin Mačković i Jovana Arsić, sa trenerom Nikolom Stojićem, uputili su se na Katsura jezero, na predolimpijski kamp, odakle sledi put u prestonicu Japana.

veslanje

Miloš Vasić i Martin Mačković (Foto: VSS/Anđela Nišević)

Da podsetimo, Srbiju će u veslanju na Olimpijskim igrama predstavljati dve posade - dvojac bez kormilara u kojem veslaju Miloš Vasić i Martin Mačković, kao i skif, u kojem vesla Jovana Arsić. Olimpijske igre su na programu od 23. jula do 8. avgusta, a veslačka takmičenja su rezervisana za prvu nedelju OI.

Na Katsura jezeru naši takmičari će se pripremati do 18. jula, kada sledi odlazak u olimpijsko selo u Tokiju.

- Pripreme u Atini su odrađene po planu. Naporno smo trenirali i dobro se osećamo. Radili smo par treninga u spranigu sa olimpijskim timom Rusije, gde smo se pokazali vrlo dobro. U Japanu nas čeka par dana aklimatizacije, još sedam do deset dana jačih treninga i spremanje za prvu trku na Olimpijskim igrama - rekao je član našeg dvojca Martin Mačković pred odlazak u Japan.
Jovana Arsić
Jovana Arsić (Foto: VSS/Anđela Nišević)