Mladi sportisti dobili stipendije Grada Beograda

Protekle nedelje u Gradskoj upravi grada Beograda mladi sportisti, a među njima i veslači, bili su na prijemu stipendista i predstavnika granskih saveza, na kojem su najuspešnijim takmičarima uručeni ugovori u stipendijama.

stipendije veslačima

Mladi sportisti na okupu u Gradskoj upravi Beograda (Foto: Grad Beograd)

Reč je o sportistima u mlađim kategorijama, koji imaju nacionalni rang, ali nisu finansirani od strane Republike. Grad Beograd je prepoznao značaj njihovog dosadašnjeg rada i zalaganja, pa je za onu grupu mladih sportista koji nisu obuhvaćeni republičkim stipendijama, odlučio da obezbedi stipendije Grada i na taj način pomogne razvoju sporta.

- U ovoj grupi nalazi se sedam veslača i svi su iz juniorske konkurencije. Te stipendije pre svega znače njima, kao dodatni motiv uz činjenicu da je prepoznat njihov rad i trud. Međutim, to je pomoć i klubovima jer je reč o vrhunskim sportistima, sa dobrim rezultatima zbog koji su mnogi od njih bili na pragu da dobiju klupske stipendije, ali je pitanje da li svi klubovi imaju novca za to, tako da je značaj ovakve pomoći od strane Gradskog sekretarijata za sport i omladinu višestruk - istakao je generalni sekretar Veslačkog saveza Beograda Vladan Milosavljević.

stipendije veslačima

Mladi veslači na dodeli stipendija (Foto: Grad Beograd)

Istovremeno, ovakav vid pomoći stvara i, u neku ruku, obavezu za naše mlade sportiste, kada ih je Beograd već prepoznao kao vrhunske takmičare.

- To je svakako i obaveza za njih da budu još bolji, da treniraju više i ostvaraju još bolje rezultate. Zato je zaista pohvalno na kakav način su mladi sportisti primljeni - predstavnici svih saveza čiji su takmičari dobili stipendije bili su na prijemu, sekretari saveza su potpisali te ugovore o stipendijama - zaista je sve bilo na jednom visokom nivou, tako da Gradski sekretarijat za sport i omladinu zaslužuje čestitke i zahvalnost od svih nas - zaključio je Milosavljević.

stipendije veslačima