Juniorski četverac skul ispunio normu za Svetsko prvenstvo

Protekla subota bila je odlučujuća za srpske juniore, za veslače koji su istakli kandidaturu za članstvo u reprezentaciji koja bi trebalo da nas predstavlja na Svetskom prvenstvu u Plovdivu koje je na programu je od 11. do 15. avgusta.

Dejan Jezdimirović, Predrag Cvetković, Marko Stefanović, Viktor Popović

Dejan Jezdimirović, Predrag Cvetković, Marko Stefanović i Viktor Popović potvrdili kvalitet na Srebrnom jezeru (Foto: VSS/Anđela Nišević)

U subotu je, naime, održana poslednja izborna regata za nacionalni tim u juniorskoj konkurenciji, pa je sada izvesno da smo, osim četverca bez kormilara koji je ispunio normu nedavno u Sloveniji, dobili još jednu posadu koja će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj.

- Treća izborna regata kandidata za sastav juniorske veslačke reprezentacije Srbije održana je 19. juna na Srebrnom jezeru. Vremensku “A” normu je ispunila kombinovana posada četverca skul u sastavu: Dejan Jezdimirović (Partizan), Predrag Cvetković (Crvena zvezda), Marko Stefanović (Partizan) i Viktor Popović (Crvena zvezda), sa rezultatom 6:04,4 minuta.

To praktično znači da će Srbija imati dve posade na predstojećem najjačem veslačkom takmičenju za juniore ove sezone.

- Posle izbornog procesa, sa ostvarenim vremenskim "A" normama, za nastup na Svetskom prvenstvu za juniore u Plovdivu, izborile su se posade već pomenutog četverca skul i četverca bez kormilara, koji je tu normu ispunio na ranijim takmičenjima - 1. i 2. Kupu Srbije. Tu posadu čine Luka Delić (Partizan), Strahinja Pavišić (Partizan), Nemanja Luledžija (Partizan) i Matija Rajković (Grafičar), koji će u Bugarsku putovati uz već pomenute Jezdimirovića, Cvetkovića, Stefanovića i Popovića - istakao je koordinator juniorske veslačke reprezentacije Miloš Čudić.