Srpski olimpijci sutra putuju na pripreme u Atinu

Članovi srpske reprezentacije, koja će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju, otputovaće sutra u Atinu, u kojoj će početi finalni ciklus priprema za najznačajnije svetsko takmičenje u sezoni.

Miloš Vasić i Martin Mačković

Miloš Vasić i Martin Mačković na pripremama u Atini u februaru ove godine (Foto: VSS)

Put prestonice Grčke kreću Miloš Vasić, Martin Mačković i Jovana Arsić, koji uz trenera Nikolu Stojića, našeg proslavljenog reprezentativca i olimpijca, čine ekipu za koju ćemo navijati od 23. do 30. jula, za kada su zakazana veslačka takmičenja na Igrama u Tokiju.

Miloš Vasić i Martin Mačković čine posadu našeg dvojca bez kormilara, koja je još na Svetskom prvenstvu u Austriji 2019. godine ispunila normu za Tokio. Naši momci će u dvojcu veslati u konkurenciji posada iz Hrvatske, Italije, Španije, Novog Zelanda, Australije, Francuske, Kanada, Južnoafričke Republike, Rumunije, Belorusije, Danske i Holandije.

- Pripreme teku po planu, čamac ide dobro. Predstoji nam još dve nedelje intezivnih priprema u Grčkoj, gde ostajemo do 2. jula, kada prelazimo u Japan. Zdravi smo i samo da tako da ostane. Idemo da što bolje da odradimo ovih meseca dana pred Tokio i da spremno dočekamo start Olimpijskih igara. Po svim rezultatima, i kako ide čamac, očekujemo borbu za najveći plasman na samim Igrama - istakao je Miloš Vasić.

Ne treba zaboraviti i da su Miloš i Martin potvrdili svoju klasu nedavno na Svetskom kupu u Lucernu, osvojivši zlatnu medalju, pa su javnosti apetiti porasli i pred Olimpijske igre.

- Posle Lucerna smo nastavali da radimo odlčnim ritmom. Čamac ide još par procenata brže i bolje nego ranije. Ja se osećam da sam na najboljem mestu i psihički i fizički u životu. Idemo u Atinu na pripreme, gde će dodatno da nas nadlegeda i Đani Postiljone, stručni savetnik reprezentacije. Mi znamo šta možemo da uradimo na Olimpijskim igrama i cilj nam je da to pokažemo i svima ostalima - istakao je Martin Mačković.

Jovana Arsić

Jovana Arsić (Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Jovana Arsić je u najtežoj veslačkoj disciplini, u skifu, obezbedila plasman na Olimpijske igre početkom aprila ove godine, na Evropskoj kvalifikacionoj regati u Italiji. Konkurencija u skifu na OI je paklena, a za medalje se nadmeću čak 32 posade, što jasno pokazuje kakav je zadatak pred Jovanom.

Našim olimpijcima i njihovom treneru upriličen je ispraćaj u VK Partizan, kojem su prisustovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki, uz pomoćnika ministra sporta Darka Udovičića. Posle Atine, u kojoj bi pripreme trebalo da traju do 2. jula, naša olimpijska ekipa ide pravo u Japan - prvo na Katsura jezero, na predolimpijski kamp, pa onda na krajnje odredište, u olimpijsko selo u Tokiju.