Sutra će na Paliću biti održana 3. regata Kupa Srbije

Još jedan okršaj ove sezone u Kupu Srbije, treći po redu, zakazan je za subotu 29. maj na Palićkom jezeru. Treća regata ovog takmičenja biće prilika da na stazu izađu veslači i veslačice u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, a reprezentativni koordinatori moći će da steknu uvid u formu potencijalnih članova nacionalnih timova.

veslanje

Foto: VSS/Anđela Nišević

Kako je najavljeno poslednjim stanjem prijava, na Paliću bi trebalo da se takmiči 167 posada u svim konkurencijama. Najveći broj prijavljenih čamaca imamo u muškom kadetskom skifu - 16, dok je u istoj uzrasnoj kategoriji, ali u dubl skulu, prijavljeno 12 ekipa. U juniorskom skifu takmičiće se 11, a u pionirskom skifu 10 posada.

Treća regata Kupa Srbije bi, prema ranijim najavama koordinatora juniorskih reprezentacija Miloša Čudića, trebalo da bude i izborna, a sve u cilju pravljenja posada koje će nas 11. avgusta u bugarskom Plovdivu predstavljati na Svetskom prvenstvu za juniore.

Što se Kupa Srbije tiče, da podsetimo, na prethodne dve regate najviše uspeha imali su veslači i veslačice Partizana. Istovremeno sa Kupom Srbije tada su održana i dva kola Omladinske lige Srbije, a ukupno stanje na bodovnoj listi je takvo da trenutno na prvom mestu Partizan ima 239,64 boda, drugoplasirana Crvena zvezda ima 136,75, a trećeplasirani Grafičar 106,50 bodova.