Sutra na Adi Ciganliji 2. regata Kupa Srbije i 2. kolo Omladinske lige Srbije

Beograd će sutra, u subotu 8. maja, biti domaćin 2. regate Kupa Srbije i 2. kola Omladinske lige Srbije. Na regatnoj stazi na Adi Ciganliji očekujemo žestoke okršaje u svim kategorijama, a naročito je značajno što će na takmičenju učestvovati i najbolje srpske posade.

veslanje

Miloš Vasić i Martin Mačković (Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Naime, u Beogradu će veslati i posade koje su obezbedile plasman na Olimpijske igre u Tokiju - dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić-Martin Mačković, kao i skif u kojem nastupa Jovana Arsić, a očekuju se i nastupi Nenada Beđika, Viktora Pivača...

Za deo naših seniora ovo će biti i poslednja provera pred Finalnu olimpijsku kvalifikacionu regatu, takmičenje koje će biti održano u Lucernu od 16. do 18. maja i na kojem će biti moguće izboriti još neku vizu za Tokio.

veslanje

Jovana Arsić (Foto: Arhiva VSS/Anđela Nišević)

Što se tiče sutrašnjeg takmičenja u Beogradu, prijavljeno je ukupno 165 posada, a prve od njih startovaće u kvalifikacijama koje su na programu od 10 časova. Najjaču konkurenciju imaćemo u skifovima u muškoj konkurenciji - kod kadeta je prijavljeno 16, a kod seniora 13 čamaca. Da podsetimo, na 1. regati Kupa Srbije i u 1. kolu Omladinske lige Srbije, najbolji su bili veslači i veslačice Partizana sa 135,14 osvojenih bodova, druga je bila Crvena zvezda sa 66,75, a treći Danubius 1885 sa 52,25 bodova.