Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio Vasića i Mačkovića sa ternerom Stojićem

Naš olimpijski dvojac bez kormilara, čiji su članovi Miloš Vasić i Martin Mačković, kao i njihovog trenera Nikolu Stojića, danas je, posle nedavnog osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, primio ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Vasić i Mačković kod ministra Udovičića

Osvajači medalja sa evropskih prvenstava kod ministra Vanje Udovičića (Foto: Ministarstvo omladine i sporta)

Kod ministra su bili i evropski vicešampioni u tekvondou, Milica Mandić i Mahdi Hodabaši, sa trenerom Drganom Jovićem.

- Njihove i naše medalje su jedna od prvih odličja sa međunarodnih takmičenja osvojenih za Srbiju, pa nas je ministar Udovičić ugostio i u izuzetno prijatnoj atmosferi sa nama razgovarao o dosadašnjem radu, o planovima za naredni period, o Olimpijskim igrama u Tokiju... Ministar nas je pitao da li nam je šta potrebno, a mi smo mu rekli da imamo sve šta nam treba i samo treba da se sprovede plan i program koji sam predvideo do Tokija - ističe trener našeg dvojca, proslavljeni veslač i olimpijac Nikola Stojić.

Svim sportistima koji donose medalje za našu zemlju sa najprestižnijih takmičenja, što je već postalo višegodišnja praksa, sleduju i nagrade kojima im država odaje priznanje kao najboljim ambasadorima Srbije.

- Tako je, jedan od povoda bilo je i potpisivanje u vezi sa tim nagradama koje Vlada Srbije i Ministarstvo sporta dodeljuju osvajačima medalja na velikim takmičenjima. To je još jedan dokaz da država Srbija posvećuje punu pažnju sportistima, baš kao i ministar Udovičić, kome se još jednom zahvaljujem na svoj podršci koju mi je pružio kao treneru u teškim trenucima - zaključio je Nikola Stojić.