POTVRĐENO: Evropsko prvenstvo za juniore biće održano u Beogradu u septembru!

Bord Evropske veslačke konfederacije i Organizacioni komitet Evropskog prvenstva za juniore 2020. u Beogradu potvrdili su danas da će ovo takmičenje biti održano 26. i 27. septembra u glavnom gradu Srbije!

Logo EP za juniore u Beogradu 2020.

Da podsetimo, zbog pandemije koronavirusa, EP za juniore u Beogradu nije moglo da bude održano kako je prvobitno planirano - 30. i 31. maja. Međutim, uz pomoć Svetske veslačke federacije (FISA), a posle obavljenih konsultacija sa članicama Evropske veslačke konfederacije, kao i nadležnim institucijama - državnim i zdravstvenim, odlučeno je da se prvenstvo Starog kontinenta odloži za 26. i 27. septembar.

Veslački savez Srbije i Evropska veslačka konfederacija (EVK) svakodnevno su pratile razvoj situacije u vezi sa pomenutom pandemijom, pa su uz pomoć Vlade Srbije, kao i čelnika grada Beograda, napravili plan da se organizuje EP u skladu sa Smernicama za sprečavanje infekcije, zasnovanim na preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Komisije za sportsku medicinu FISA.

Veslanje

Kandidati za juniorsku reprezentaciju Srbije Nikola Kolarević i Darko Mališić (Foto: VSS)

Svaki učesnik šampionata Evrope biće obavezan da popuni Zdravstveni upitnik. Članice EVK su obavezne da potpišu Formular o saglasnosti, kojom prihvataju odgovornost za svoje timove. Organizacioni komitet EP biće u kontaktu sa članicama EVK za dalje instrukcije u vezi sa podnošenjem svih formulara.

Iako trenutno izgleda da je pandemija koronavirusa pod kontrolom u kontinentalnom delu Evrope, situacija se i dalje budno nadgleda. Uvek postoji mogućnost da se sve promeni nagore, što bi moglo da utiče da održavanje šampionata Starog kontinenta ne bude bezbedno.

Zbog toga EVK i Organizacioni kometet EP i dalje prate situaciju sa pandemijom, pre svega vodeći se preporukama Svetske zdravstvene organizacije i lokalnih vlasti, a sve eventualne promene u vezi sa Smernicama za sprečavanje infekcije biće prosleđene članicama Evropske veslačke konfederacije.