U nedelju veslački beogradski derbi na Sajmu sporta

Poslednjeg dana Šestog međunarodnog sajma sporta na štandu Veslačkog saveza Srbije biće organizovano takmičenje na ergometru 4x500 m beogradskih klubova. Poziv predstavnicima Ministarstva omladine i sporta da se oprobaju u jednom od najstarijih olimpijskih sportova

Veslanje će biti u centru pažnje poslednjeg dana Šestog međunarodnog sajma sporta, koji se u nedelju, 26. novembra 2017, završava u Hali 1 Beogradskog sajma. U cilju promocije jednog od najstarijih olimpijskih sportova na štandu Veslačkog saveza Srbije biće ogranizovan beogradski derbi štafeta 4x500 m na veslačkom ergometru. Posetioci će moći na licu mesta da vide i bodre predstavnike pet klubova iz našeg glavnog grada – Galeba, Grafičara, Partizana, Save i Crvene zvezde koji će odmeriti snage u kombinovanim sastavima. Svaka ekipa će imati po jednog pionira, kadeta, juniora i seniora koji će izveslati po deonicu od po 500 m, nakon čega će doći do leteće izmene. Trka ženskih posada počinje u 12,30 č, a muških 15 minuta kasnije. VSS od 13 č na svom štandu očekuje dolazak ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i njegovih najbližih saradnika koji će, takođe, moći da oprobaju svoj veslački potencijal i da se takmiče između sebe. To bi ujedno trebalo da bude i odlična uvertira za video prezentaciju našeg Saveza koja je zakazana za 13,30 č.

VSS ovim putem poziva članove klubova, njihove roditelje, braću sestre, rođake, prijatelje i sve ostale da dođu u nedelju na Sajam sporta i da svojim prisustvom podrže promociju veslanja, jednog od najuspešnijih srpskih sportova.