Đerić i Vasić otputovali na SP u Austriju

Nakon završnih priprema na Bledu srpski dvojac bez kormilara u utorak, 23. jula 2013, otputovao na Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine

Do početka prvog od tri planetrana šampionata u ovoj sezoni, Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Austriji, ostalo je još 24 časa. Srbiju će u Otenšajmu predstavljati dvojac bez kormilara Radoje Đerić, Miloš Vasić koji su, nakon završnih priprema na Bledu, u utorak, 23. jula 2013, otputovali na poprište šampionata. Pred odlazak za Austriju selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić istakao je da su Đerić i Vasić spremni za veliki izazov koji ih očekuje.

– Nedelju dana smo imali završne pripreme na Bledskom jezeru. Uslovi su bili odlični, Đerić i Vasić su odradili sve zacrtano, i što je najbitnije nije bilo nekih nepredviđenih okolnosti, a tu najviše mislim na zdrastveno stanje. Sve u svemu čvrsto verujem da će njih dvojica biti u mogućnosti da se u Austirji pokažu u najboljem svetlu i da pruže svoj trenutni maksimum. Iako su po godinama i dalje mlađi seniori radi se o dvojici iskusnih veslača, i sa olimpijskim stažom. Stoga ne bi trebalo da razmišljaju o konkurenciji već samo da se usredsrede na svoje veslanje – istakao je Nebojša Ilić.

Šampionat u Otenshajmu počinje u sredu, 24. jula. Sastavi kvalifikacionih grupa biće poznati nakon žreba koji će biti obavljen u utorak u popodnevnim časovima. U dvojcu bez kormilara prijavljeno je 20 posada a kvalifikacije u ovoj disciplini su na programu u četvrtak, 25. jula, od 9,51 časova. Dan kasnije su repesaži i polufinala B, dok je bitka za plasman u finale u subotu. Finalni dan je u nedelju, 28. jula.

Inače, na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine Srbiju je trebalo da predstavlja i Aleksandar Filipović u skifu ali do toga nije došlo pošto se u međuvremenu sa Markom Marjanovićem u dubl skulu izborio za „kartu“ za Svetsko prvenstvo za seniore u Južnoj Koreji krajem avgusta za koje su trenutno pripreme u punom jeku.