Kandidati za reprezentaciju odradili prvi test na vodi pred novu sezonu

U četvrtak i petak, 17. i 18. novembra 2016, na regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održano prvo testiranje kandidata za sastav državnog tima za sezonu 2016/2017

U četvrtak i petak, 17. i 18. novembra 2016, na regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održano je prvo testiranje kandidata za sastav državnog tima za sezonu 2016/2017. Veslalo se u skifovima i dvojcima bez kormilara, 3 x 4.000 m sa ograničenim tempom zaveslaja od 28 do 30, i to u svim uzrasnim kategorijama – kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori. Na ovom testu svoje posade je imalo osam kubova i to Partizan (23 posade), Smederevo (8.5), Galeb (8), Crvena zvezda (6.5), Danubius 1885 (3), Čurug (2), Tamiš (1) i Grafičar (1).

– Prvi put su sve uzrasne kategorije, seniori, mlađi seniori, juniori i kadeti, imali zajedničko testiranje i prezadovoljan sam slikom koja je vladala na našoj Regatnoj stazi ova dva dana. Čak 50 posada je uzelo učešće u ovom testiranju, a osećala se jedna nova energija među svim veslačima i veslačicama. Što se tiče rezultata oni veslači koji su dugo u konstatntnom treningu duži niz godina ostvarili su najbolja ostvarenja koja predstavljaju dobru smernicu i pokazatelj za nastavak rada – kazao je član Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

Inače, najbolji među seniorima bio je Miloš Vasić iz Partizana koji je veslao u skifu, a odmah iza njegov klupski kolega Marko Marjanović u istom čamcu. Od mlađih seniora najbolji rezultat postigao je dvojac bez kormilara Crvene zvezde Dušan Slavnić, Nikola Cvijetić koji je i u relativnom obračunavanju vremena postigao najbolji rezultat. U deset sekundi u odnosu na najbolje vreme bili su i seniorski laki skif Čuruga Petar Jovanović, dvojac bez kormilara za mlađe seniore Smedereva Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, seniorski skif Smedereva Aleksandar Filipović i seniorski skif Partizana Nenad Beđik. Velika borbe se vodila među juniorima u skifu. Trojica veslača su se smenjivala u plasmanu u svakoj od tri deonice od 4.000 m, ali je po proseku na 2.000 na osnovu sve tri trke najbolji rezultat postigao Vukašin Pivač iz Grafičara. Drugi rezultat ostvario je Pavle Simić iz Galeba, a treći Vuk Mladenović iz Partizana.

Kompletne rezultate testiranja možete preuzeti OVDE

Rang listu možete preuzeti OVDE