Šest odličja prvog dana Balkanskog prvenstva u Kastoriji

Srpska veslačka reprezentacija osvojila po tri srebra i bronze prvog dana Balkanskog prvenstva koje je u subotu, 10. septembra 2016, počelo u grčkom gradiću Kastorija. U nedelju na stazu izlazi sedam naših čamaca

Srpska veslačka reprezentacija osvojila je šest odličja prvog dana Balkanskog prvenstva koje je u subotu, 10. septembra 2016, počelo u grčkom gradiću Kastorija. Vicešampioni Balkana postali su Aleksandar Izda u skifu za juniore (rezultat u finalu 7:37.10), Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić u dubl skulu za juniore (6:53.96) i VeljkoSimić i Andrija Stojković u dvojcu bez kormilara za juniore (7:05.79). Bronzane medalje osvojili su Veselin Tričković, Vuk Mladenović, Vanja Obradović i Damjan Lazić u četvercu bez kormilara za juniore (6:28.57), Pavle Lijeskić u skifu za kadete (7:55.77) i Anđela Nišević i Ivana Pavić u dubl skulu za kadetkinje (7:43.40).

Osmerac za kadete Nikola Milošević, Kosta Banjac, Marko Prodanović, Todor Stanković, Aleksa Đerić, Lazar Ilinčić, Marko Gatalica, Luka Stijačić, kormilar Luka Mladenović ostao je prvi ispod crte za odličja (6:20.38) zauzevši u finalu četvrto mesto. Dubl skul za kadete Vlada Tontić, Novak Stojšić bio je peti (7:20.64), a isti plasman samo u skifu za kadetkinje ostvarila je Milana Klepić (8:58.15).

U nedelju će se u borbi za balkanska odličja naći sedam srpskih naših čamaca. U juniorskoj konkurenciji veslaće Maša Stanisavljević u skifu, Đorđe Urukalo, Dimitrije Ibročić, Aleksa Tošić i Aleksandar Izda u četverac skulu i Veljko Milovanović, Aleksa Popović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Veselin Tričković, Vuk Mladenović Vanja Obradović, Damjan Lazić i kormilar Luka Mladenović u osmercu. U kadetskoj konkurenciji ogledaće se dvojac bez kormilara Todor Stanković, Marko prodanović, četverac skul Nikola Mirilo, Nikola Lončar, Đorđe Natić, Marko Đuranović, četverac bez kormilara Luka Stijačić, Marko Gatalica, Lazar Ilinčić, Aleksa Đerić i ženski četverac skulu Milana Klepić, Anđela Nišević, Ivana Pavić, Maša Bezbradica.