U Kastoriju sa 16 posada

Srpska veslačka reprezentacija, koju čini sedam juniorskih i devet kadetskih posada, u četvrtak, 8. septembra, putuje u Grčku čiji će grad Kastorija za vikend (10. i 11. septembar) biti domaćin Balkanskog prvenstva

U grčkom gradiću Kastorija 10. i 11. septembra 2016. biće održano Balkansko prvenstvo, poslednje međunarodno takmičenje u ovoj godini na kojem će Srbija imati predstavnike. Na osnovu rezultata na izbornoj regati u avgustu svoje mesto u timu za Kastoriju obezbedilo je sedam posada u juniorskoj i devet u kadetskoj konkurenciji. U juniorskom uzrastu u skifovima će se ogledati Maša Stanisavljević i Aleksandar Izda, koji će veslati u ovoj disciplini umesto Vukašina Pivača čiji je nastup otkazan zbog bolesti. Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić nastupiće u dubl skulu, Veljko Simić i Andrija Stojković u dvojcu bez kormilara, Đorđe Urukalo, Dimitrije Ibročić, Aleksa Tošić i Aleksandar Izda u četverac skulu, Veselin Tričković, Vuk Mladenović, Vanja Obradović i Damjan Lazić u četvercu bez kormilara, dok će osmerac činiti Veljko Milovanović, Aleksa Popović, Pavle Simić, Radoš Milićević, Veselin Tričković, Vuk Mladenović Vanja Obradović, Damjan Lazić i kormilar Luka Mladenović.

U muškoj kadetskoj konkurenciji predstavljaće nas skifista Pavle Lijeskić, dubl skul Vlada Tontić, Novak Stojšić, dvojac bez kormilara Todor Stanković, Marko Prodanović, četverac skul Nikola Mirilo, Nikola Lončar, Đorđe Natić, Marko Đuranović, četverac bez kormilara Luka Stijačić, Marko Gatalica, Lazar Ilinčić, Aleksa Đerić, a osmerac Kosta Banjac, Marko Prodanović, Todor Stanković, Nikola Milošević, Aleksa Đerić, Lazar Ilinčić, Marko Gatalica, Luka Stijačić, kormilar Luka Mladenović. U ženskoj kadetskoj konkurenciji nastupiće Milana Klepić u skifu, Anđela Nišević i Ivana Pavić u dubl skulu, a Milana Klepić, Anđela Nišević, Ivana Pavić i Maša Bezbradica u četverac skulu.

U stručnom štabu reprezentacije su treneri Goran Todorović, Petar Ibročić, Radivoj Mijatov, Branimir Podovac i Saša Dragutinović, dok je vođa srpske ekspedicije, koja putuje u Grčku u četvrtak, 8. septembra, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.