Važna test regata u Segedinu

Od 30. aprila do 1. maja 2016. Segedin će biti domaćin tradicionalne Internacionalne regate Dr. Šimađi Bela na kojoj će učestvovati veliki broj čamaca iz Srbije

Segedin će od 30. aprila do 1. maja biti domaćin tradicionalne Internacionalne regate „Dr. Šimađi Bela“ na kojoj će u jakoj konkurenciji nekoliko zemalja učestovati i brojne posade iz naše zemlje. Za olimpijski seniorski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik takmičenje u Segedinu biće iskorišćeno za poslednje zvanične test treninge pred učešće na Evropskom prvenstvu za seniore u Brandenburgu od 6. do 8. maja. I ženski seniorski dvojac bez kormilara Jovana Arsić, Ivana Filipović, koji je pobedom na poslednjoj Izbornoj regati obezbedio sebi učešće na Olimpijskoj kvalifikacionoj regati krajem maja, takmičenje u Mađarskoj biće deo pripremnog perioda za učešće u Lucernu gde će pokušati da ovom čamcu obezbedi „vizu“ za Olimpijske igre u Riju.

Važan test u Segedinu imaće i seniori B Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Dušan Slavnić i Zoran Rajić, koji će prvog dana veslati u dvojcima bez kormilara, a drugog u četvercu bez kormilara, kao i Aleksandar Beđik koji će nastupiti u skifu. Pored četiri pomenute posade na predstojećoj regati u Mađarskoj učestovaće još mnogo čamaca iz naše zemlje. Pod posebnom lupom biće nastup juniora i juniorki kojima će ova regata biti prva, od predviđene tri, kriterijumske za sastav državnog tima za Evropsko prvenstvo za juniore u Litvaniji od 9. i 10. jula i Svetsko prvenstvo za juniore u Holandiji od 21. do 28. avgusta.