Vredna priznanja za Ristića i Rajića

Srpski veslački reprezentativci i članovi Veslačkog kluba Smederevo Marko Ristić i Zoran Rajić proglašeni za najbolje mlade sportiste Smedereva u 2015.

U petak, 22. januara 2016, Savez sportova Smederevo je na prigodnoj svečanosti najuspešnije pojedince i sportske kolektive u prošlog godini. Vredna priznanja pripala su i dvojci veslača Marku Ristiću i Zoranu Rajiću, reprezentativcima Srbije iz Veslačkog kluba Smederevo, koji su proglašeni za najbolje mlade sportiste ovog grada u 2015. Njima dvojci nagrade je uručio potpredsednik Saveza sporotva Smederevo Dejan Pavić. Ristić i Rajić su prošle godine, zajedno sa Nikolom Cvijetićem i Lazarom Lazovićem iz Crvene zvezde, a predvođeni trenerom Aleksandrom Smiljanićem, osvojili bronzanu medalju u četvercu bez kormilara na Evropskom prvenstvu za juniore u Račicama. U istom sastavu su bili sedmi na Svetskom prvenstvu za juniore u Rio de Žaneiru. Pored ovoga Ristić i Rajić su osvojili bronzu u dvojcu bez kormilara na Balkanskom prvenstvu u rumunskom Jašiju i tri zlatna odličja na Prvenstvu Srbije i to u juniorkim četvercu bez kormilara, dvojcu bez kormilara i četverac skulu.

Inače, Jasmina Milovanović, seniorka Streljačke družine „Smederevo“ drugu godinu za redom proglašena je najboljom sportistkinjom Smedereva, dok je njena klupska koleginica Ana Todorović najbolja mlada sportistkinja. Njih dve, zajedno sa Anom Alentijev, najbolja su ženska ekipa. Nagrada za životno delo koju, takođe, dodeljuje Savez sportova Smederevo, pripala je Milanu Todoroviću, legendardnom treneru smederevskih strelaca, ali i paraolimpijskih reprezentativaca. Strelcima su pripale nagrade i u dve kategorije u konkurenciji osoba sa invaliditetom. Najbolja ekipa u konkurenciji osoba sa invaliditetom je Streljački klub „R 50“. Najbolja sportistkinja u konkurenciji osoba sa invaliditetom je Jelena Pantović, takođe iz SK „R 50“. Klub malog fudbala Smederevo proglašen je za najbolju mušku ekipu. Najbolji sportista je Stefan Anđelković iz Kik boks kluba SD kombat. Najbolji sportista u konkurenciji osoba sa invaliditetom je Zoran Petrović iz Društva za sport i rekreaciju invalida grada Smedereva. Najbolji trener je Dejan Pavić iz KBK SD Kombat. Priznanje za sportski podvig godine pripalo je Rukometnom klubu Smederevo koji je prošle godine organizovao turnir za mlađe kategorije koji je okupio više od dve hiljade učesnika iz 10 zemalja. Nagrada za najbolji sportski kolektiv pripala je KBK SD Kombat. U ime nagrađenih sportista zahvalila se najbolja sportistkinja Jasmina Milovanović. Savez za školski sport Smedereva takođe je dodelio zahvalnice najuspešnijim sportistima u školskom sportu. Između ostalih, zahvalnice su dobile ženske ekipe koje su osvojile medalje na školskom Prvenstvu Srbije u streljaštvu. To su ekipa iz Osnovne škole „Doktor Jovan Cvijić“ (Natalija Tasić - vicešmapionka pojedinačno, Iva Jovanović i Jovana Lazić) za titulu državnog prvaka i Gimnazija Smederevo (Danica Denić, Jelena Rajković i Aleksandra Vujasin) za osvojeno treće mesto ekipno u konkurenciji srednjih škola.