U Novom Sadu tačka na veslačku sezonu

Novi Sad će u subotu, 17. oktobra 2015, biti domaćin poslednjeg zvaničnog takmičenja u 2015. Daljinske regate koja će okupiti oko 150 veslača i veslačica iz devet klubova i na kojoj će se održati i poslednje kolo Dunavskog kupa

Tačka na veslačku sezonu u Srbiji biće stavljena u subotu, 17. oktobra 2015, u Novom Sadu kada će u organizaciji Veslačkog kluba Danubius 1885 biti održano poslednje zvanično takmičenje u 2015. – Daljinska regata. Ovo takmičenje okupiće oko 150 veslača i veslačica iz devet klubova, osam domaćih i jednog gostujućeg – hrvatskog Iktusa iz Osijeka. Prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić očekuje mnogo zanimljivih i neizvesnih trka, bez obzira što je smiraj sezone.

– Za razliku od 2014. kada smo organizovali i trke juniorskih i seniorskih skifova ove godine smo odlučili da se na Daljisnkoj regati takmiče samo pioniri i kadeti. Na Dunavu u Novom Sadu nizak je vodostaj, a vreme je promenljivo, tako da nismo želeli da imamo i svojevrsne revijalne trke kao lane. Bez obzira na to očekujemo interesantne okršaje u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, pogotovo u četverac skulu za kadete i kadetkinje u kojima je prijavljeno devet, odnosno sedam posada, te u istoj disciplini za pionire gde će se nadmetati sedam čamaca. Nadamo se da će nas i vreme poslužiti i da će u subotu biti dobri uslovi za takmičenje. Posle ove regate veslačka sezona u Srbiji će biti i zvanično zatvorena, nakon čega krećemo s pripremama za novu – kazao je Ibročić i dodao – Daljinska regata će ujedno biti i poslednje kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuje po dva kluba iz Srbije, Hrvatske i Mađarske – Danubius 1885. i Palić, Iktus i Vukovar, te Mohač i Baja. Nakon ove regate, četvrte u ovoj sezoni, u kojima se takmiče pioniri i kadeti u četverac skulu, biće sabrani bodovi i na osnovu toga počekom novembra u Mohaču biće proglašena tri najuspešnija kluba. Naravno, kao i svake godine i ove ćemo posle takmičenja organizovati druženje u klubu uz tradicionalni pasulj kao posluženje.

Daljinska regata počinje u 10,30 časova. Sat i po vremena ranije biće održan sastanak Regatnog odbora.

Stanje prijava za Daljinsku regatu u Novom Sadu možete preuzeti OVDE