I veslači među laureatima JSD Partizan

Naši reprezentativci Miloš Vasić, Nenad Beđik, Andrija Šljukić i Luka Mladenović dobili specijalna priznanja JSD Partizan za uspehe na međunarondoj sceni u ovoj godini

Naši reprezentativci Miloš Vasić, Nenad Beđik, Andrija Šljukić i Luka Mladenović dobili su specijalna priznanja JSD Partizan na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu održanoj povodom 70 godina od osnivanja ovog sportskog društva. Vasić i Beđik su ove godine osvojili bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju i Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu, Šljukić se okitio srebrnim odličjem na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu, dok je Luka Mladenović bio kormilar u dvojcu sa kormilarom u kojem su veslali Viktor Pivač i Martin Mačković, a koji je na planetarnom šampionatu u Francuskoj prigrabio bronzu. Pored pojedinačnih priznanja Veslački klub Partizan je nagrađen za najuspešniji klub u ovogodišnjem šampionatu Srbije.

Inače, za najbolje sportiste Partizana proglašeni su strelkinja Andrea Arsović i vaterpolista Nikola Jakšić. Arsovićeva je priznanje dobila za zlatne medalje na EŠ, Evropskim igrama i Svetskom kupu, dok je Nikola Jakšić bio član reprezentacije Srbje koja je osvojila svetsko zlato. Arsovićevoj je ovo sedmi put da bude proglašena za najbolju sportistkinju crno - bele porodice. Drugu godinu za redom za najboljeg trenera proglašen je prvi stručnjak Streljačkog kluba Partizan i Andree Arsović Dragan Donević. Nadahnut govor povodom sedam decenija postojanja održao je Predsednik Skupštine JSD Partizan Duško Vujošević proslavljeni dugogodišnji trener košarkaša crno belih, koji je i uručio priznanja. Programa je vodio frontmen „Zabranjenog pušenja“ dr Nele Karajlić. U Sportskom centru Teleoptik u Zemunu svečanosti je prisustvovao je veliki broj istaknutih sportista, sportskih radnika, stručnjaka, veterana i legendi “crno-bele” porodice i prijatelja “crno-belih”.

JSD Partizan osnovan je 4. oktobra 1945. U sedam decenija postojanja sportisti 24 “crno-bela” kluba osvojili su preko 1.000 olimpijskih, svetskih i evropskih medalja kao i 14 titula klupskih prvaka Evrope. Najuspešnija seniorska muška ekipa je fudbalski klub. Seniorska karate ekipe Partizana proglašena je za najbolju žensku selekciju. Najbolja juniorska muška ekipa je vaterpolo klub, dok je ženskoj konkurenciji titulu poneo košarkaški klub. Najbolji junior je fudbaler Nikola Živković, a najbolja juniorka košarkašica Anja Dimitrijević. U pionirskoj konkurenciji titule najboljih poneli su Andrija Joksimović (biciklizam) i Anđela Đorđević (košarka). Saša Petrović iz stonoteniskog kluba je najbolji amaterski radnik, dok je za naboljeg radnika JSD Partizan prglašena Milena Nikić iz Kluba sportista. Nagrada „Milan Gale Muškatirović“ u spomen na legandarnog vaterpolistu Partizana dobio je vaterpolista Đorđe Tanasković nosilac „Vukove diplome“, redovan student Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, standardni prvotimac i član mlađih reprezentativnih selekcija. Pored naših članova posebna priznanja dobili su osvajači medalja: atletičar Asmir Kolašinac (evropska bronza u dvorani u bacanju kugle), karatistkinje Ivana Čomagić, Jelena Milivojčević i Marija Kovačević (bronza na EŠ u borbama), strelac Andrea Arsović (zlato na EŠ, zlato na Evropskim igrama, zlato na Svetskom kupu, srebro u finalu Svetskog kupa), fubaleri Andrija Živković, Ivan Šaponjić i Miladin Stevanović (zlato na SP) i vaterpolisti Dušan Mandić i Nikola Jakšić (zlato na SP za seniore), Marko Manojlović, Draško Gogov, Radomir Drašković, Gavrilo Subotić, Filip Radojević, Mateja Asanović, Mihajlo Repanović (zlato na SP za juniore), Petar Velkić, Nikola Lukić, Petar Kasum, Marko Janković, Đorđe Vučinić, Matija Vlahović (zlato na Evropskim igrama).

Nagrađeni su i klubovi osvajači ekipnih titula u šampionatu i kupu Srbije. Pored veslačkog kluba nagrade su dobili i ženski seniorski karate klub (pobednik kupa), fudbalski klub (prvenstvo), hokekaški klub (prvenstvo) i vaterpolo klub (prvenstvo).