Smederevo najuspešnije prvog dana

U subotu, 19. septembra 2015, na Adi Ciganliji održan prvi dan Prvenstva Srbije, a takmičili su se juniori i pioniri, kao i veterani i studenti. U nedelju na programu okršaji u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji

U subotu, 19. septembra 2015, na Adi Ciganliji održan je prvi dan Prvenstva Srbije. Na regatnoj stazi na Savskom jezeru za državne prvake borili su se takmičari i takmičarke u juniorskoj i pionirskoj konkurenciji, a viđeni su i okršaji studentskih osmeraca i skifova za veteran. Sa četiri zlatne i jednom bronzanom medaljom Veslački klub Smederevo je bio najuspešniji prvog dana. Drugo mesto po uspešnosti pripalo je Veslačkom klubu Partizan čiji su takmičari i takmičarke osvojili tri zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu, dok je na trećem mestu Veslački klub Čurug sa skorom od tri zlatne i dve bronzane medalje. Ko će poneti epitet najuspešnijeg kluba na ovogodišnjem državnom šampionatu znaće se posle drugog dana takmičenja, u nedelju 20. septembra, kada na stazi izlaze takmičari i takmičarke u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

U nedelju sastanak regatnog odbora je u 8,30 časova, kvalifikacije počinju sat i po vremena kasnije, dok su finalne trke od 11,30 časova.

Kompletne rezultate prvog dana Prvenstva Srbije možete preuzeti OVDE