VK „Partizan“ najuspešniji u trećem kolu Omladinske lige Srbije

Crno-beli veslači osvojili četiri zlata i najviše bodova - 28, dok je drugoplasirani “Danubius 1885” iz Novog Sada osvojio 24


Foto: VK "Čurug"

Veslački klub „Čurug“ bio je proteklog vikenda domaćin trećeg kola Omladinske lige Srbije. Sa prijavljenih 95  posada i sa više od 150 takmičara, ova regata  je bila jedna od masovnijih u kategoriji pionira i kadeta. Najviše zlatnih medalja - četiri, osvojili su takmičari Veslačkog kluba “Partizan” iz Beograda. Ovaj klub osvojio je i najviše bodova - 28, dok je drugoplasirani “Danubius 1885” iz Novog Sada osvojio 24.

 Foto: VK "Čurug"

Ivan Tucakov, predsednik i osnivač VK „Čurug“, ocenio je da su u trećem kolu Omladinske lige Srbije u Čurugu pioniri i kadeti bili najuspešniji u disciplini skif. VK „Partizanu“ koji je osvojio najviše zlatnih odličja, u trajno vlasništvo predat je pehar pobednika koji dodeljuje organizator takmičenja. Treba napomenuti da je među takmičarima trećeg kola Omladinske lige Srbije bilo i stalnih reprezentativaca mlađih kategorija, kao i da je ovo takmičenje bila odlična priprema za Balkanijadu – kazao je nakon takmičenja Tucakov.

Zadovoljstvo zbog uspeha na pomenutom takmičenju nije krio ni Rastko Petrović, trener VK „Partizan“. Ocenivši da je Omladinska liga Srbije pravo takmičenje za mlađe kategorije, Petrović je kazao da je VK „Partizan“ ovoga puta u Čurugu, osim standardnih takmičara, šansu dao i mlađima.

Foto: VK "Čurug"

Pored standardnih takmičara, za VK „Partizan“ su u trećem kolu Omladinske lige nastupali i oni mlađi koji su svojim zalaganjem i onim što su pokazali na treninzima, zaslužili da se pojave na ovom takmičenju. Nismo vodili prvi tim kadeta, a u nezavidnoj poziciji našli smo se i kada je u pitanju pionirska selekcija. Veći broj takmičenja u ovoj uzrasnoj kategoriji nije moglo da ide na takmičenje jer su se u isto vreme održavale maturske večeri – kaže Petrović.

Foto: VK "Čurug"

Trener VK „Partizan“ dodao je i da je najoštrija konkurencija bila među kadetkinjama gde se prava borba, kao i mnogo puta pre ovoga, vodila između veslačica ovog kluba i VK „Danubius 1885“.

Nakon završetka takmičenja mogu da kažem da smo ispunili zacrtane ciljeve i da sam veoma zadovoljan postignutim rezultatima – rekao je Petrović i naglasio da je Omladinska liga Srbije „pravi profil jednog takmičenja za mlade“.

Petrović je na kraju dodao i da njegov klub rado učestvuje na takmičenjima koje organizuje VK „Čurug“ s obzirom na to da je ono uvek na profesionalnom nivou i da se učesnici lepo druže.


TREĆE KOLO OMLADINSKE LIGE SRBIJE - SVI REZULTATI


 Foto: VK "Čurug" 

*************************************

MLADI VESLAČI NAVIKLI NA STAZU U ČURUGU

Domaćini po osmi put

 

VK „Čurug“ osmi put za redom bio je domaćin jednog od kola Omladinske lige Srbije. Osnovan je 2003. godine. Prema rečima Ivice Tucakova, sledeće godine ovaj klub proslaviće dve decenije postojanja.

Klub ima razvučene četiri pruge odnosno pet sajli po 1.000 metara, iako su se takmičari trećeg kola Omladinske lige Srbije takmičili na stazama dužine 500 metara – kaže Tucakov.

**************************************

Foto: VK "Čurug"