Del.br. IO VSS 19-13-20/0

Izvršni odbor Veslačkog saveza Srbije (IO VSS) je na 12.redovnoj sednici u novom sazivu održanoj elektronskim putem, dana 18.11.2020. godine u Beogradu, radio po sledećem dnevnom redu:

- 1. Program Olimpijskog komiteta Srbije LA 2028 (u prilogu)
- 2. Izborni proces u OKS-u

Na osnovu pristiglih predloga i na osnovu razgovora sa pojedinim kandidatima, predlažem kansledeće ličnosti. :

- Imenovanje dva člana Skupštine OKS za olimpijski ciklus Pariz 2024 i (rok za imenovanje članova 23.11.2020. do 12h)
 - a) Predsednika VSS Miljana Popovića
 - b) Olimpijca Nikolu Stojića, ili Olimpijca Dušana Kovačevića
- Izbor članova Izvršnog odbora OKS-a (rok za dostavljanje nominacija 23.11.2020. do 12h) Ne predlažem nikoga
- Izbor članova Nadzornog odbora OKS-a (rok za dostavljanje nominacija 23.11.2020. do 12h) **Ne predlažem nikoga**
- imenovanje članova Sportske komisije OKS (rok za imenovanje članova 2.11.2020. do 12h)
- c) Olimpijaca Miloš Tomić

IO VSS, u sastavu

- Dušan Kovačević, predsednik
- Milan Saratlić, član
- Luka Đorđević, član
- Aleksandar Ninković, član
- Vladimir Ćakić, član
- Nebojša Ilić, član

doneo je sledeće

ODLUKE

- I Pod tačkom 1 dnevnog reda članovi IO VSS-a su sa pet glasova ZA (Dušan Kovačević, Milan Saratlić, Luka Đorđević, Vladimir Ćakić, Aleksandar Ninković) i jednim glasom UZDRŽAN (Nebojša Ilić) usvojen je dopunjeni program Olimpijskog komiteta Srbije LA 2028.
- II Pod tačkom 2 dnevnog reda članovi IO VSS-a su
 - sa šest glasova ZA (Dušan Kovačević, Milan Saratlić, Luka Đorđević, Vladimir Ćakić, Aleksandar Ninković i Nebojša Ilić) usvojili odluku da
 - a) Član Skupštine OKS-a za olimpijski ciklus Pariz 2024 bude Miljan Popović
 - sa četiri glasa ZA (Milan Saratlić, Luka Đorđević, Vladimir Ćakić, Aleksandar Ninković), jednim UZDRŽANIM (Dušan Kovačeivć) i jednim glasom PROTIV (Nebojša Ilić) usvojili odluku da



BECЛАЧКИ CABE3 СРБИЈЕ SERBIAN ROWING FEDERATION

- b) Član Skupštine OKS-a za olimpijski ciklus Pariz 2024, kao predstavnik sportista, bude Dušan Kovačević
- sa pet glasova ZA (Dušan Kovačević, Milan Saratlić, Luka Đorđević, Vladimir Ćakić, Aleksandar Ninković) usvojili odluka da
- c) za člana Sportske komisije OKS-a za olimpijski ciklus Pariz 2024 bude Miloš Tomić
- sa pet glasova ZA (Dušan Kovačević, Milan Saratlić, Luka Đorđević, Vladimir Ćakić, Aleksandar Ninković) usvojena je odluka da se ne pošalju predlozi da članvoe Izvršnog i Nadzornog odbora OKS-a.

U Beogradu 18.11.2020. godine

Za Veslacki savez Srbije

Dušan Kovačević Predsednik IO VSS